Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Behöver din vagn vinteroptimeras

Snabbfärja

2020-10-05
» Läs mer

Blue Evolution

2020-08-11
» Läs mer

Semesterroulette

2020-07-01
» Läs mer

Behöver din vagn vinteroptimeras

2015-12-02

Tillhör du dem som gärna vill använda husvagnen året om? Då är det faktiskt billigare att själv optimera sin vagn

Om din vagn är utrustad med blåsvärme har du möjlighet att montera extra WL ventiler på de slangar som fördelar värmen i husvagnen. Fråga din återförsäljare om råd om den bästa placeringen av ventilerna i just din vagn. 

Golvvärme för eftermontering fås som värmefolie med värmetrådar som monteras i de områden i husvagnen där man önskar golvvärme. 

Genom att lägga en golvmatta över fördelas golvvärmen jämnare.

Komplettera blåsvärmen med elvärme genom att montera en Ultra Heat panel i husvagnens värmare. Denna el- värmepanel kan leverera 500, 1000 eller 2000 watt.

Kylskåpets ventilationsgaller kan förses med ett speciellt vinterskydd som motverkar drag och kyla i köket. Dessutom gör det att kylskåpet också fungerar optimalt vid låga temperaturer. 

Truma Duo Comfort gör att den tomma gastuben automatiskt byts ut till den nya gastuben bredvid. Regulator-uppvärmaren, Truma EisEx förhindrar bildandet av isproppar med hjälp av el-uppvärmningen. Med EisEx säkras en felfri gasförsörjning – även under vintriga förhållanden. 

Dubbelbotten i magasinen ger ett bättre inomhusklimat i vagnen samtidigt som luften kan cirkulera fritt under möbler och längs väggarna. Det är enkelt att tillverka dessa själv med ett stycke faner och några träbitar som skärs till. 

Husvagnens avlopp skall man vara extra uppmärksam på vintertid då de lätt kan frysa till. 

Det billigaste sättet att undvika detta är att skilja avloppsrören åt och se till att de inte ligger vågrätt. Därmed kan vattnet rinna fritt och fryser inte till is. 

Det olämpliga med denna metod är att det kan vara besvärligt att skilja avloppsrören åt och att man måste använda flera hinkar för uppsamling av vatten – nämligen en för varje avlopp.