Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Camping med rullstol inget hinder

Snabbfärja

2020-10-05
» Läs mer

Blue Evolution

2020-08-11
» Läs mer

Semesterroulette

2020-07-01
» Läs mer

Camping med rullstol inget hinder

2015-02-11

Det kan vara en stor sak att ta sig iväg på semester om man har en eller annan form av handikapp med i bagaget

Men den utfodringen har många campingplatser i Danmark tagit seriöst och skapat en miljö så att det på de flesta platser är möjligt att komma fram med sin rullstol. Många campingplatser är inte bara handikappvänliga utan också handikappanpassade .

Aase Viberg Hansen vet hur betydelsefullt det är att campingplatserna gör en insats för att handikappade också skall få en bra semester. Hon har ms och sitter i rullstol och använder respirator på heltid. Men det är inget hinder. Hon reser stora delar av året tillsammans med sin assistent som måste vara vid hennes sida hela tiden. 

- Jag vill inte hålla mig tillbaka på grund av mitt handikapp. Jag älskar att resa och uppleva och husbil är det mest idealiska sättet att göra det på. Här bestämmer jag själv farten och hur länge dagsetapperna skall vara. Behöver jag en paus kör vi bara in till sidan eller in på närmaste campingplats. Jag skulle omöjligen kunna resa om jag var tvungen att följa med en grupp i buss eller på flyg. Nej, här bestämmer jag helt själv, säger Aase Viberg Hansen

Många platser på Fyn har genom åren utvecklat campingplatsen tillsammans med handikappade, just för att få deras expertis. På det sättet kan små oavsiktligheter rättas till för säsongen och när det byggs nytt kan det byggas in specifika behov redan från början.

Det verkar inte som att något kan hålla Aase tillbaka och varje år går minst en av resorna till Fyn.

- Fyn har kommit otroligt långt. Campingplatserna är på detta område bland de bästa i Europa eftersom de medvetet har valt att göra förhållandena idealiska för handikappade. Ryktet sprider sig snabbt eftersom vi har något större behov av att komma ut, men samtidigt är det också viktigt för oss att veta att sakerna fungerar, säger Aase.

- Det är ett rent nöje och jag är 100% oberoende, men jag vill bara gärna se att andra kan få glädje av mina erfarenheter och kanske trots allt förstå att de också kan ta sig ut och iväg, avslutar en glad och berest Aase Viberg Hansen.

 

Läs mer