Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Gasspecilaister

Snabbfärja

2020-10-05
» Läs mer

Blue Evolution

2020-08-11
» Läs mer

Semesterroulette

2020-07-01
» Läs mer

Gasspecilaister

2018-07-05

 

Vi konkurrerar inte med Gekås, säger Eva, möjligtvis kompletterar vi varandra.

 eva husbilsprylen

Hur kommer det sig att ni kom på idén med att starta gasförsäljning i just Ullared? Vi hade husbil tidigare och under en roundtrip så besökte vi Ullared och behov uppstod av gaspåfyllning och det fanns ingen sådan service att tillgå i Ullared och så uppstod tanken om att kunna starta ett företag som kunde hjälpa alla husvagns- och husbils-gäster i området att på ett enkelt och billigt sätt skaffa gas till sina fordon. Året därpå så var företaget startat, säger Eva.


Starten för Husbilsprylen var ganska skakig, de öppnade i maj 2016 men fick stänga efter bara ett par dagar på grund av att ett vägbygge förhindrade kunder att komma till affären. Det var också problem med leveransen av den stora gastanken! Leverantören kunde inte ge ett fast leveransdatum men så plötsligt ringde de i början på juli och meddelade att tanken kommer om 2 veckor, då skulle hantverkare av skilda slag kontrakteras och komma i arbete mitt under pågående semester. Tuff start, ja det kan man verkligen säga! Det är många problem som kan drabba nystartade företag men nu flyter det mesta på och Eva o Micke kan förhoppningsvis gå in i högsäsongen med ett större lugn och mycket bättre tillförsikt än förra året. Nu planerar Husbilsprylen för att göra sig mer kända i området och för ändamålet har de köpt in en eldriven TuckTuck som kommer att fungera som en rullande reklampelare kombinerat med mobil butik, vilket väl passar bra när det är mobila kunder man vill komma i kontakt med. De vill även kunna serva kunder från andra länder och har därför byggt upp ett kontaktnät både i och utanför Europa och fde har i och med det kunnat skaffa påfyllnings-handtag som passar gasolflaskor och de kan nu fylla på flaskor för de flesta utländska kunderna.
Men det är väl inte bara till att öppna en butik med tillhörande gasanläggning och börja sälja och fylla på gas, man måste väl ha en del tillstånd? Ja så är det givetvis, tillstånd för att driva en gasanläggning ges av Brandmyndigheten och man måste också ha ett bygglov för att uppföra anläggningen och det är ganska stora säkerhetsföreskrifter runt detta. Just nu är det årlig besiktningsom gäller, det kommer alltså ut en besiktningsman en gång om året och går igenom anläggningen och ser till att allt fungerar. Utöver det så har ägarna krav på sig att läckagetesta anläggningen kontinuerligt varje vecka och göra ett större läckagetest var 6:e månad.

 Husbilsprylen kommer ytterligare att öka sin satsning på Gasol och gasoltillbehör och en av delägarna kommer också att utbilda sig till besiktningsman för gasolanläggningar.

Husbilsprylen rekommenderar alla husvagns- och husbilsägare att gasolbesiktiga sin fordon. Vid en kontroll skall man gå igenom samtliga slangar, rörledningar och övriga komponenter i och utanför fordonet, samt utföra en täthetskontroll. Efter genomförd test får man ett protokoll och är allt godkänt så får man också märket ”Genomförd Gasolkontroll” som fästs på lämplig plats på fordonet.

Tänk på att det finns många campingplatser som har som krav att ekipaget skall vara gasolbesiktigat, om besiktningsmärke saknas så blir man inte insläppt!

Så när ni kommer till Ullared nästa gång så finns det mängder av campingtillbehör såsom möbler grillar, köksredskap m.m. samt påfyllning eller utbyte av gasolflaskor hos Husbilsprylen!

 Gasartiklar