Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Inbrott 2016

Snabbfärja

2020-10-05
» Läs mer

Blue Evolution

2020-08-11
» Läs mer

Semesterroulette

2020-07-01
» Läs mer

Inbrott 2016

2016-11-08

Många inbrott i husbilar och husvagnar under 2016

 

Efter en förhållandevis lugn inledning av sommaren så ökade antalet inbrott dramatiskt under juli och augusti. Här följer några exempel på utförda inbrott.

 

En kvinna som låg och sov i sin husbil vaknade av att någon smällde igen passagerardörren. Tjuven fick bl.a. med sig en kamera och ett par byxor.

 

En man tillbringade natten i sin bil, resten av familjen sov i husvagnen, som var påkopplad på bilen. På morgonen när mannen vaknar märker han att bilens passagerardörr är öppen och att någon har stulit en väska ur bilen.

 

Ett par väcktes av sina husbilsgrannar som talade om att de sett en eller ett par män springa från husbilen. Det visade sig mycket riktigt att någon hade varit inne i husbilen och tagit med sig kläder, en väska och böcker.

 

Under en natt i augusti fick flera husbilsägare ovälkomna besök av inbrottstjuvar. Ett holländskt par vaknade upp av att en tjuv befann sig inne i deras husbil. Tjuven försvann snabbt efter det att bilens ägare skrek på honom, men trots snabb sorti lyckades tjuven ändå få med sig ett par ryggsäckar som bl.a. innehöll en kamera.

 

En person bröt nattetid upp passagerardörren på en husbil, ägarna märkte inget av inbrottet förrän på morgonen. Gärningsmannen fick med sig en mobiltelefon, en Iphone 4.

 

Polisen säger, tjuvarna tar sig oftast in i förarhytten under natten medan ägarna ligger och sover. Många förvarar mycket saker lättillgängligt i husbilar och husvagnar. De mest stöldbegärliga sakerna är elektronik och smycken, som ofta har ett relativt högt värde och därmed är enkla att sälja vidare, men tjuvarna i husbilar och husvagnar tar allt som ligger löst. Se över skalskyddet, utrusta husbilen husvagnen med godkända lås och larm och se till att märka dina ägodelar!