Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Njut av värmen i vinterkylan

Snabbfärja

2020-10-05
» Läs mer

Blue Evolution

2020-08-11
» Läs mer

Semesterroulette

2020-07-01
» Läs mer

Njut av värmen i vinterkylan

2015-11-03

All fler av de husbilsägare som vintertid knappar in ett resmål i sin navigator, väljer en vintersportort

– De som tidigare använde sin husbil endast under årets varma månader, har i allt större utsträckning börjat använda den under hela året. Det konstaterar Hubert Brandl, vd för Niesmann+Bischoff.

– Tack vare den höga kvaliteten hos våra linermodeller, behöver man inte längre vara rädd för att ge sig ut en när termometern visar många minusgrader.

Optimal isolering och genomtänkt värmekoncept I både Arto- och Flair-modellerna finns ett genomtänkt värmesystem som ger behagligt inomhusklimat i husbilen, även när termometern visar tvåsiffrigt minustal.

– Detta har vi uppnått genom en kombination av konvektorplacering och ventilation och genom att karossen helt saknar köldbryggor, fortsätter Brandl. Detta märker de åkande inte minst genom att de slipper frysa om fötterna.

För bästa isoleringsegenskaper består väggarna i husbilarna från Niesmann+Bischoff av 2-sided aluminium – en sandwichkonstruktion med isolering av styrofoam – som nu har förbättrats ytterligare. Detta material används inte bara i sidoväggar och bakgavel utan också i golv och lastluckor, vilket gör att hela husbilen blir lika välisolerad så att kylan stängs ute (precis som värmen stängs ute på sommaren).

Tack vare sådana detaljer som den elektriskt manövrerade jalusin vid vindrutan, och de dubbelglasade sidofönstren i förarhytten, blir isoleringsegenskaperna ännu bättre.