Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter

KABE, bud på Protej

« Tillbaka till KABE


Kabe

KABE AB (publ.) lägger bud på 25 % av det slovenska bolaget Protej d.o.o., moderbolag till husvagns? och husbilstillverkaren Adria Mobil d.o.o.

KABE AB (publ.) har i dag lagt ett bud avseende köp av 25 % av andelarna i det slovenska bolaget Protej d.o.o., moderbolag till husvagns? och husbilstillverkaren Adria Mobil d.o.o. (Adria), som KABE har ett nära samarbete med sedan många år. Protej d.o.o. är ett så kallat ”limited company” som ägs av 41 olika andelsägare.

Budet som är giltigt från dagens datum till 15 april är på ca 13 MEUR för 25 % av andelarna. Budet omfattas av hembudsregler, varför information om exakt hur stor andel som förvärvats först kan lämnas då affären är avslutad. Det beräknas ske inom 2?3 månader. Skulle budet accepteras kommer förvärvet att ha en positiv påverkan på resultat per aktie 2016. Förvärvet finansieras med egna medel och befintliga kreditfaciliteter.

 

Adria har utvecklats mycket stark under den senaste 10 års?perioden och är idag den 5:e största tillverkaren av husvagnar och husbilar i Europa med en årlig omsättning på ca 250 MEUR. KABE som säljer Adrias produktprogram i Sverige, Norge och Finland är Adrias största distributör med en årlig försäljning av Adria produkter på ca 750 MSEK. Förvärvet möjliggör att samarbetet ytterligare kan stärkas mellan företagen i framtiden.

 

Tenhult 20160331

För ytterligare information kontakta: Koncernchef Alf Ekström

Tel. 036-39 37 01

Mobil 070 744 29 94

Om KABE

Om Adria