Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Campa mitt i Köpenhamn

Elmia 2022

2021-06-07
» Läs mer

Locka danskar till Sverige

2021-05-12
» Läs mer

Forsbergs och Elmia 2021

2021-05-03
» Läs mer

Campa mitt i Köpenhamn

2014-12-19

Köpenhamns politiker tagit beslut om att öppna ställplatser och en camping centralt i Köpenhamn

Den danska tidningen Politiken skriver att Köpenhamns politiker tagit beslut på att anlägga en campingplats centralt i staden, Amager Fælled, 2016.

Planerna har funnits i tio år och har nu kommit ett steg närmare förverkligande efter att Köpenhamns teknik- och miljönämnd godkänt ett tjugoårigt hyresavtal. Nästa steg är en byggplan på hur området ska komma att se ut så att berörda kan yttra sig om planen.

− Köpenhamn ska som turiststad vara till för alla, oavsett inkomstnivå. Camping är typiskt ett lite billigare form av semester och på Amager Fælled kan vi erbjuda en unik mix av natur- och storstadssemester. Samtidigt kommer det att tillgängliggöra stadens stora grönområde till fler, säger teknik- och miljönämndschefen Morten Kabell till Politiken.

Planerna på en camping i området har funnits i tio år men mötts av hård kritik från bland annat stadsdelsnämnden Amager Vest Lokaludvalg, som menar att campingen kommer att inkräkta för mycket på den relativt orörda naturen i området. Miljönämndschefen Morten Kabell anser dock inte att detta skulle vara något problem men innan campingdrömmarna kan bli verkligheten måste dock ytterligare beslut tas, bland annat från Fredningsnævnet, som hanterar djur- och naturskydd.

− Tanken är att utforma platsen och byggnaderna på så sätt att det blir med respekt för områdets naturvärden, säger Morten Kabell.

Det första som ska ställas iordning är de ungefär 100 ställplatserna och därefter kommer campingplatsens övriga utrymmen för uppåt 300 stugor, tält och husvagnar att byggas, uppger Morten Kabell

Orsaken till den nya campingen uppges vara att det skulle vara för dyrt att modernisera Bellahøj Camping som just nu är Köpenhamns enda campingplats.