Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Elmiamässan ställs in!

Elmia 2022

2021-06-07
» Läs mer

Locka danskar till Sverige

2021-05-12
» Läs mer

Forsbergs och Elmia 2021

2021-05-03
» Läs mer

Elmiamässan ställs in!

2020-06-10

På grund av den pågående Covid-19 pandemin och dess påverkan för allmänna sammankomster kommer, Elmia Husvagn Husbil, Nordens största husvagns- och husbils-mässa inte att kunna genomföras som planerat i september 2020.

 

Beslutet att flytta fram Elmia Husvagn Husbil har fattats efter noga övervägande och i dialog med Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) samt Caravan Club of Sweden och diverse utställare och besökare. Nästa Elmia Husvagn Husbil kommer att genomföras 8-12 september 2021.

- Intresset för det mobila livet fortsätter öka, inte minst märkbart då begreppet ”hemester” kanske är mer aktuellt än någonsin. Vi befinner oss i en mycket svåranalyserad situation och fortsätter naturligtvis att följa myndigheternas rekommendationer. Genomförandet av stora mässor kräver lång framförhållning vilket tyvärr inte ger oss inte några andra alternativ än att inte genomföra årets mässa, säger Lotta Frenssen, VD, Elmia AB.

Att inte genomföra branschmässan Elmia Husvagn Husbil i år känns oerhört tråkigt ur flera aspekter, säger Tomas Haglund Ordförande för HRF:

- Det är viktigt med en årlig mässa som fokuserar på det mobila livet, dess produkter, nyheter, upplevelser och den stora valfriheten. Därutöver är också mässan viktig som branschföreteelse då den samlar stora marknadsaktörer likväl som flera intresseorganistaioner, klubbar med mera.

På mässcampingen i anslutning till mässan samlar Caravan Club of Sweden cirka 175 volontärer från två av sina sektioner och även de lyfter särskilt fram vikten av mässan som mötesplats:

  • Elmia Husvagn Husbil är startskottet för den nya säsongen och här delar vi den gemensamma, mobila livsstilen tillsammans. Över 7 500 campinggäster samlas här och träffar vänner, diskuterar och tar del av alla de aktiviteter som mässan erbjuder. Det är väldigt tråkigt att vi har behövt fatta det här beslutet, men vi måste naturligtvis följa de restriktioner som gäller och kommer nu att ta nya tag inför 2021, säger Börje Svärdström, ordförande, Caravan Club of Sweden.

 

Sedan 1981 har Elmia arrangerat mässan! Mässan pågår i fem dagar och har årligen cirka 35 000 besökare.