Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Importera Husbil

Elmia 2022

2021-06-07
» Läs mer

Locka danskar till Sverige

2021-05-12
» Läs mer

Forsbergs och Elmia 2021

2021-05-03
» Läs mer

Importera Husbil

2017-09-18

Är det lätt att importera husbil från EU?

På grund av ändrade regler har det blivit lättare och billigare för privatpersoner att importera husbilar och husvagnar från övriga EU-länder. Förra året privatimporterades över 300 husbilar vilket motsvarar ca 20% av nyregistrerade husbilar i Sverige. Har du funderingar på att importera själv? En husbil som är några år gammal kan var mycket billigare hos en tysk husbilshandlare jämfört med priset hos en svensk husbilshandlare.

På Internet är det lätt att hitta begagnade husbilar, skall du köra ner till Tyskland så försök hitta flera handlare att besöka inom ett lagom stort område. Så du inte behöver köra kors och tvärs genom hela Tyskland. Kolla in på www.mobile.de där finns det mängder av husbilar till salu. Många av bilarna är f.d. hyrbilar med en eller ett par säsonger och ca 7 000 mil bakom sig. En begagnad hyrbil kan vara ett verkligt klipp, de är oftast välvårdade och eftersom uthyraren snabbt vill bli av med bilarna så kan priset vara rejält nedsatt.

Vid egenimport av husbil är det samma regler som för import av personbil. Om du köper din begagnade husbil på plats i ett EU-land betalar du den moms som gäller i det landet, detta gäller endast för begagnade husbilar, för nya bilar betalar du skatt i Sverige. ytterligare information får du om du kontaktar Tullverket, www.tullverket.se.

 

Att tänka på är att du bör vara väldigt petig och noggrann när du skall välja bil utomlands, för eventuella fel som upptäcks i senare skede kan bli svåra att få hjälp med.

Funderar du på att handla husbil utomlands men är tveksam till att själv åka ner och göra jobbet så finns det företag som gärna hjälper dig med det arbetet, www.husvagnsguiden.se