Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Locka danskar till Sverige

Elmia 2022

2021-06-07
» Läs mer

Locka danskar till Sverige

2021-05-12
» Läs mer

Forsbergs och Elmia 2021

2021-05-03
» Läs mer

Locka danskar till Sverige

2021-05-12

 

När den nationella organisationen Visit Sweden avslutade bearbetningen av den danska marknaden i slutet av 2019 gick de regionala turismaktörerna i Skåne, Småland, Öland, Halland och Blekinge samman i ett nytt partnerskap för att marknadsföra södra Sverige i Danmark. Sedan drabbades världen av pandemin som satte stopp för resandet. Men nu, med hopp om att resandet snart kan ske utan risk för smittspridning, lanseras den nya hemsidan: visitsouthsweden.dk

- Den danska marknaden är viktig för många företagare i södra Sverige och vi hoppas på en snabb återhämtning när det är rätt läge, säger Heléne Östberg, varumärkes- och innovationschef på Tourism in Skåne som driver samarbetet.

Partnerskapet mellan regionerna är ett sätt att kraftsamla resurser och undvika konkurrens och dubbelarbete.

- Samtidigt blir vi mer relevanta och attraktiva för målgruppen med ett större utbud när vi marknadsför oss tillsammans, berättar Heléne.

Den geografiska närheten i kombination med ett varierat utbud gör att danskarna kan besöka södra Sverige ofta under hela året. De största drivkrafterna för danskarna att resa till Sverige är att komma bort från vardagen och njuta av mat och dryck, uppleva nya platser och städer och så lockar naturen. Nästan en tredjedel av målgruppen vill uppleva naturen och lugnet, gärna genom att vara aktiva. Vandring, paddling och cykling är populära aktiviteter.

- Vi vill fånga upp danskarnas intresse, inspirera och guida dem till upplevelser i södra Sverige. Vi kommer att arbeta med press, influencers, digital annonsering och så lanserar vi en ny hemsida visitsouthsweden.dk och konton på Facebook och Instagram, säger Heléne och förklarar att eftersom Södra Sverige har högt besökstryck under högsommaren med både inhemsk och internationell turism kommer man att lägga fokus på att locka hit besökare utanför denna period och kommunicera södra Sverige som en året runt-destination.

- Majoriteten av danskarna har sin huvudsemester under perioden 15 juni – 15 augusti, men den geografiska närheten gör södra Sverige till ett attraktivt resmål även för en långweekend och dessa resor förläggs mer spritt över året. Det finns också en potential med allt fler som kan arbeta på distans och såklart de äldre danskarna som har arbetslivet bakom sig och därmed möjlighet att resa när som helst, fortsätter hon.

Hon tror att när världen snart öppnar sig igen med pandemin i färskt minne, kommer det att bli mer attraktivt att resa under perioder då man slipper trängsel.

- En hållbar destination måste skapa balans i besöksflödena och sträva efter att vara en levande destination året runt. Men istället för att ”översätta” sommarens Sydsverige till resten av året ska vi lyfta fram unika upplevelser som är attraktiva utanför sommarperioden.

För mer information, välkommen att kontakta:
Heléne Östberg, Varumärkes- och Innovationschef på Tourism in Skåne, 0768-89 04 22, helene.ostberg@skane.com