Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Mobile Living Group drivs vidare

Elmia 2022

2021-06-07
» Läs mer

Locka danskar till Sverige

2021-05-12
» Läs mer

Forsbergs och Elmia 2021

2021-05-03
» Läs mer

Mobile Living Group drivs vidare

2015-03-12

Konkursförvaltaren för Mobile Living Group är nu utsedd

Det blir Mikael Kubu som redan bestämt sig för att driva all verksamhet vidare och att de enheter som får rimliga bud säljs.

Mikael Kubu som är jurist på Ackordcentralen, har utsetts till konkursförvaltare för samtliga nio bolag i gruppen enligt Affärsliv.

Uppdraget accepterades i fredags, men hans bedömning är redan klar, bäst möjlighet för borgenärerna blir det sannolikt om han säljer verksamheten någorlunda intakt. De som har störst fordringar är Danske Bank tätt följd av Nordea.

– Verksamheten kommer att drivas vidare. Det hålls öppet precis som vanligt och sen kommer vi parallellt med detta att infordra anbud för att kunna sälja antingen hela eller delar av verksamheten till någon annan som är beredd att driva det vidare säger Kubu till Affärsliv.

På Affärslivs fråga om fortsatt drift över somaren svarar Kabu

– Det finns egentligen ingen gräns, det avgörs av hur länge det är ekonomiskt försvarbart.

Om vilka bolag som konkursförvaltaren tror kommer att avvecklas ger Kabu än så länge avvaktande svar och menar att det beror på om det finns köpare. Likaså kan han inte uttala sig om det kan bli ägartvister om fordon som är i konkursbolagets besittning och säger att Ackordscentralen jobbar med den frågan.

Läs också: Mobile Living Group i konkurs