Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Ny mässa - Hus på Hjul

Elmia 2022

2021-06-07
» Läs mer

Locka danskar till Sverige

2021-05-12
» Läs mer

Forsbergs och Elmia 2021

2021-05-03
» Läs mer

Ny mässa - Hus på Hjul

2014-12-25

Allt klart för ny husbils- och husvagnsmässa

Det står nu helt klart att en ny mässa för alla intresserade av mobilt boende kommer att genomföras den 15-16 maj. Platsen blir Norrköping och Bråvalla flygfält. Samma område som för övrigt den rikskända Bråvallafestivalen genomförs på. Hus på Hjul som mässan heter, blir unik på flera sätt.

-Vi presenterade planerna för branschfolk första gången i mitten av september. Sedan dess har det varit mycket positiva tongångar från många håll. Dels handlar det om det geografiska läget, men också att det här blir en mässa som verkligen erbjuder såväl utställare som besökare något nytt och unikt i branschen, säger Sten Lilja på Looping Event som står bakom arrangemanget.

Precis som namnet Hus på Hjul antyder, handlar det om husbilar, husvagnar och fritid. Utomhusmässan består av dels av en traditionell del där olika företag ställer ut och presenterar intressanta nya husbilar och husvagnar. Till det kommer en mängd utställare inom tillbehörsmarknaden med cyklar, tält, utrustning av olika slag och så vidare.

Unik provkörningsslinga

En mycket intressant del är den specialbyggda provkörningsslinga som finns i direkt anslutning till mässområdet. Som exempel kommer besökarna bland annat att på plats kunna jämföra och provköra husbil med eller utan luftfjädring!

Ensam om ”Privatmarknad live”

Hus på Hjul kan under två dagar också bli Sveriges största marknadsplats för begagnat. Privatpersoner som funderar på att sälja har nämligen möjlighet att ställa ut sin husbil eller husvagn för visning och försäljning.

– Det här kommer att kunna generera en mängd affärer. Både privatpersoner emellan men inte minst också för de utställande företagen. Den som precis sålt sin begagnade husvagn får loss pengar och kan köpa nytt. Och de som funderar på att köpa begagnat privat, passar säkert också på att stämma av med företagen som ställer ut, säger Sten Lilja

Nostalgiutställning

Det utlovas också en mängd olika aktiviteter och tävlingar, mat av olika slag och nöjeskväll med dans. Alldeles intill mässområdet återfinns också den särskilda mässcampingen som öppnar dagen innan mässan, under torsdagen.

-Vi bjuder också in och välkomnar alla ägare av veteraner, 30-40-50 år gamla husvagnar eller hela ekipage med bil till ett riktigt nostalgimöte denna Kristi Himmelfärdshelg , säger Sten Lilja på Looping Event.

Läs mer här