Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Ny oberoende jämförelsesajt

Elmia 2022

2021-06-07
» Läs mer

Locka danskar till Sverige

2021-05-12
» Läs mer

Forsbergs och Elmia 2021

2021-05-03
» Läs mer

Ny oberoende jämförelsesajt

2015-03-03

Svenska Carly har utvecklat en ny söktjänst som gör det möjligt att jämföra pris, omdöme, öppettider och avstånd

Tjänsten som idag används av var tionde svensk bilägare samlar information från marknadens samtliga besiktningsbolag på en oberoende, gratis webbsida.

- Avregleringen av det svenska bilbesiktningsmonopolet som inleddes under 2010 har inte helt visat sig vara till fördel för de svenska bilägarna ännu. Genom att öka transparensen i besiktningsbranschen vill Carly göra det enklare för bilägare att välja rätt nu när det finns många olika besiktningsbolag och över 380 besiktningsstationer i hela landet, säger grundaren Rasmus Lindström.

Farhågorna om prishöjningar som förutspåddes innan avregleringen har tyvärr hittills visat sig stämma. Före avregleringen kostade kontrollbesiktning av en personbil ca. 300 kr. Trots att det nu finns åtta konkurrerande aktörer på marknaden kan man idag få betala ända upp till 600 kr för exakt samma tjänst. I Finland kostar det idag nästan 1 000 kr att besikta bilen liksom i flera andra europeiska länder.

- Vi har sett att det ändå inte alltid är priset som är det viktigaste när man väljer besiktningsstation. Ofta är det tillgänglighet, läge och omdömen som styr valet. Det som avgör kan också vara sådant som att personalen är hjälpsam och trevlig, tar sig tid att ge tips och svara på frågor och bjuder på kaffe medan man väntar, säger Rasmus Lindström.

Avregleringen har också inneburit att bilägaren själv är ansvarig för att hålla reda på när bilen ska besiktas, något som långt ifrån alla uppmärksammat. För att göra det lättare att komma ihåg besiktningstiden erbjuds användare gratis påminnelser på carly.se.

- Vi vill helt enkelt göra det lättare att äga en bil. Vi kommer att se över hela marknaden för bilar och inom kort utöka med fler tjänster, säger Rasmus Lindström.

Läs mer här