Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Transportstyrelsen

Elmia 2022

2021-06-07
» Läs mer

Locka danskar till Sverige

2021-05-12
» Läs mer

Forsbergs och Elmia 2021

2021-05-03
» Läs mer

Transportstyrelsen

2018-05-30

Transportstyrelsen varnar för internetsajter som erbjuder sig att utföra tjänster inom körkorts- och fordonsområdet mot betalning. 

 

Under de senaste månaderna har det gått att anmäla körkorts- och fordonsärenden, som exempelvis att anmäla avställning, beställa registreringsskyltar eller blanketter för ansökan om körkortstillstånd, via hemsidan www.trafikenheten.se mot en kostnad av 495 kronor. Alla de de ovan nämnda ärendena går att göra kostnadsfritt på Transportstyrelsens webbplats.

Den 17 maj kom ett interimistiskt beslut från Patent- och marknadsdomstolen som vid vite förbjöd företaget bakom hemsidan att marknadsföra trafik och fordonstjänster som ger konsumenter intryck att det är en myndighet bakom. Hemsidan har nu stängts ner.

Transportstyrelsen har nu uppmärksammat en ny hemsida, www.transportverket.com, som precis som den tidigare nämnda erbjuder hjälp med att genomföra anmälningar till Transportstyrelsen mot betalning.

Transportstyrelsen vill understryka att de inte har något med ovan nämnda hemsidor att göra. Att anmäla avställning, påställning, eller att beställa olika handlingar via alternativa hemsidor är något Transportstyrelsen avråder ifrån. Dylika ärenden bör alltid göras via Transportstyrelsens egen webbplats.

Läs mer om Transportstyrelsens e-tjänster.