Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Flat-Jack

Elektrisk Mini med taktält

2021-06-07
» Läs mer

Cinderella

2020-08-11
» Läs mer

Tvättmaskin för camping

2018-07-05
» Läs mer

Flat-Jack

2015-06-22

Förhindra ståplattor och nivåreglera samtidigt!

Flat-jack Camper Plus är en specialversion avsedd för husbilar. Lägg den platt framför hjulen som skall justeras, kör fram några decimeter och pumpa sen upp de till önskad höjd, steglöst!

För att pumpa upp Flat-jack använder man en enkel minkompressor eller en manuell fotpump för bilventil som finns på exempelvis Biltema, Jula eller liknande affärer.

Många har en kompressor i bilen att användas vid punktering ihop med lagningssats, den fungerar utmärkt till Flat-jack.

Däcken står mjukt avlastade på kuddar i stället för på vassa kanter på vanliga nivåklossar. Det fördelar trycket på en större yta än om bilen står på plant underlag vilket förlänger livslängden på däcken och förhindrar ståplattor med tillhörande komfortproblem när ni skall åka vidare.

Ingen risk längre för onormalt slitage på koppling, inget parerande med handbromsen, ingen risk för skador på däck och skärmar. Dessutom fördelar Flat-jack trycket över en större yta så bilen står tryggt även på lite mjukare underlag. Det enda man behöver tänka på är att lägga något skyddande under Flat-jacken om det är stenigt underlag. Flat-jack  går självklart utmärkt att använda till husbilar med dubbla axlar eller till husvagnar.

Camper Plus kan lyfta upp till 14 cm, steglöst och varje kudde klarar 2,5 ton! När ni skall åka vidare tömmer ni dem på luft via en utloppsventil och viker ihop dem till ett platt paket som tar extremt liten plats, vikten är under 1 kg per styck!

husvagnsguiden_flat-jack

Passa på att skaffa en till varje hjul på din husbil så har du dels en bra nivåjustering och dels ett bra skydd som avlastar dina dyra däck när bilen står stilla!

 

Några frågor:

Vilken belastning klarar den?

- Flat-jack klarar fordon upp till 7,5 ton! Varje flat-jack klarar 2,5 ton

Vad krävs för att blåsa upp den?

- En enkel minikompressor eller manuell fotpump för bilventil,  finns på exempelvis Biltema, Jula eller liknande affärer. Många har en kompressor i bilen att användas vid punktering ihop med lagningssats, den fungerar utmärkt till flat-jack.

Hur högt lyfter Camper Plus?

- Upp till 14 cm, steglöst

Blir det svajigt med Camper Plus?

- Eftersom oftast två hjul står på marken så blir det inte svajigt. Dessutom är den avancerat uppbyggd med flera kamrar som fördelar trycket och kramar om hjulet så bilen står stadigt!

Den ”vanliga” flat-jack är uppbyggd med väggar mellan kamrarna som tillåter att luften kan "flyta" mellan kamrarna just för att man vill att chassit skall kunna röra sig, för att undvika spänningar under längre uppställningar. Camper har täta väggar som inte tillåter detta för att den skall stå stadigt.

Hur breda däck klarar flat-jack?

- Upp till 345 mm

Ståplattor försvinner väl med tiden?

- Ju längre fordonet står oanvänt ju mer deformerat blir däcket. Efter att kört med fordonet så minskar ståplattan succesivt då däcket värms upp. Det kan dock ta lång tid och innebär en obekväm körning under den tiden. För en tung husbil så kanske den inte ens försvinner under den tid man kör bilen och sen ställs bilen upp på nytt med ytterligare en ståplatta som följd, nu på ett annat ställe på vilket är rena tortyren för däcket. Ett mjukt däck till exempelvis en sportbil är ännu känsligare och i värsta fall kan långvarigt stillestånd leda till ett förstört däck med dyra kostnader som påföljd.

Vart tillverkas flat-jack?

- Flat-jack utvecklas och tillverkas i Tyskland, en kvalitetsprodukt!

Vem säljer Flat-jack i Sverige?

- Hobbypartner.se