Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Nya skatteregler kan slå hårt

Dalhalla i sommar

2021-06-07
» Läs mer

Tillgång till vinterförvaring

2020-09-07
» Läs mer

Gasvarnare

2020-07-15
» Läs mer

Nya skatteregler kan slå hårt

2017-11-30

Just nu finns två förslag om förändring av skatten för bilar, inklusive husbilar som är registrerade som personbil klass 2. Blir båda förslagen som finns med i promemorian verklighet kan skatten i värsta fall bli ungefär 25 000 för en normalstor husbil registrerad efter 1/7 2018.

 

Regeringen lägger 2 nya förslag om bilskatt som också kommer att gälla husbilar. Går dessa förslag igenom så kan skatten för en genomsnittlig husbil som registreras efter 1 juli 2018 komma upp i hiskeliga 25000:- om året.

Regeringen har för avsikt att ändra beskattningen av bilar enligt en princip som kallas "bonus-malus". Det innebär att bilar med inga eller låga utsläpp gynnas medan de med högre missgynnas, detta för att styra efterfrågan mot bilar med alternativa drivsystem som exempelvis elbilar. 

Avsikten är att öka andelen miljöanpassade fordon med ett belönings - bestraffnings-system, där fordon med lägre utsläpp av koldioxid får en bonus vid inköpstillfället medan fordon med högre utsläpp får en malus alltså högre skatt de tre första åren. Förslagen är en del av en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet. Länk till promemorian.

Läs Husbil&Husvagns utmärkta artikel i frågan