Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Stark optimism

Dalhalla i sommar

2021-06-07
» Läs mer

Tillgång till vinterförvaring

2020-09-07
» Läs mer

Gasvarnare

2020-07-15
» Läs mer

Stark optimism

2014-10-05

Årets försäljning av husvagnar och husbilar har haft en stark utveckling. Hittills i år har antalet nyregistrerade husbilar ökat med drygt 14 procent, jämfört med samma period under 2013. Och branschen spår att försäljningssiffrorna kommer att ligga kvar på samma höga nivå även under 2015. Det framkommer i undersökningen som Elmia Husvagn Husbil låtit göra.

 - Oron inför framtiden är nästan obefintlig. Branschen tror på en svag, men fortsatt ökning under 2015, säger Jörgen Nyström, projektledare för Elmia Husvagn Husbil.

När det gäller antalet nyregistrerade husvagnar visar siffror från januari till och med augusti i år en ökning med drygt sju procent jämfört med samma period 2013. Men branschen är något försiktigare när det kommer till nästa års husvagnsförsäljning. Sju av tio återförsäljare tror på ett oförändrat läge under 2015. Tre av tio spår en marginell ökning.

Faktorer som påverkar försäljningen är det allmänna konjunkturläget samt ränteläget. Flera återförsäljare tror att modernare husbilar och husvagnar samt fler ställplatser på attraktivare områden skulle kunna påverka försäljningen positivt.

Undersökningen visar också att 50-talisterna, som länge har dominerat bland husbilsköpare, börjar få sällskap av allt fler barnfamiljer. Och i vanlig ordning är det barnfamiljerna som utmärker sig mest bland husvagnsköpare.

  • Undersökningen bygger på information från återförsäljare som motsvarar 80 procent av den svenska försäljningen.
  • Husbilsförsäljningens tidigare toppnotering är från 2011. Då såldes 3 177 husbilar mellan januari och augusti. Motsvarande siffra för i år är 3 239 husbilar.

Källa: Caravan Club of Sweden