Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Bromsfel vanligt bland husvagnar

Näsfilter för Pollenallergiker

2019-02-26
» Läs mer

Stöldskyddad ryggsäck

2018-10-12
» Läs mer

Brandfilt

2017-12-01
» Läs mer

Bromsfel vanligt bland husvagnar

2016-03-30

Därför satsar Besikta nu på utökade paketlösningar utöver den lagstadgade besiktningen på samtliga stationer som besiktar husvagn

– Vi vill erbjuda alla möjligheten till en säkrare resa med sin husvagn och en större valfrihet gällande besiktningen. Därför hoppas vi att våra kunder kommer uppskatta de nya besiktningspaketen som gör det enklare att genomföra en total kontroll av husvagnen vid ett och samma tillfälle, säger Mariette Lindsjö, marknadschef Besikta.

Samtliga av Besiktas tre besiktningspaket innefattar den statligt reglerade kontrollbesiktningen.

Bas: Omfattar den lagstadgade kontrollbesiktningen.

Standard: Inbegriper utöver den lagstadgade kontrollen en gasolkontroll, som granskar slangar och söker efter eventuella läckage. Detta skapar förutsättningar till att alltid kunna campa säkert och sova tryggt på kvällen.

Premium: Inkluderar Standard samt en utökad däckkontroll och ett extra bromsprov. Vid besiktningen kontrolleras däckens mönsterdjup, ålder samt däcktryck. Däckslitage ger sämre vägegenskaper samt ökade kostnader för ägaren. Det extra bromsprovet kan göras vid ett valfritt tillfälle. Att genomföra en kontroll inför semesterresan kan vara speciellt bra så bromsarna är i sin ordning och fungerar som de ska.

– Genom att upptäcka fel som inte syns kan vi hjälpa kunderna med både deras säkerhet och ekonomi. Därför rekommenderar vi att man minst genomför standard-besiktningen, säger Mariette Lindsjö.

Fakta: 

Besikta är Sveriges nya bilprovning och driver idag 56 besiktningsanläggningar på 51 orter i södra Sverige upp till Mälardalen. Företagets 500 anställda besiktar alla typer av fordon, från personbil och husvagn till lastbil och släp. Besikta är ackrediterat av Swedac för genomförande av den lagstadgade kontrollbesiktningen och registreringsbesiktningen. Företagets ambition är att sätta en ny standard för bilprovning i Sverige. Man erbjuder därför möjlighet till utökade kontroller av bilarnas elektronik och skick för ökad säkerhet, hållbarhet och totalkostnad över tid. Gå in på www.besikta.se för mer information.