Tips & Tricks |
Mer från Tips & Tricks |
---|---|
|
Scampi i chilisås (6 personer)
1 kg färdigskalad scampi
2 dl sweet chili sås
1 brödskiva
Dragon
Olja till stekning
Salt och peppar
1 påse majonnäs
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk lite burk crème fraiche
Citronsaft
Salt och peppar
Värm stekpannan och stek scampin på hög värme, en minut på var sida.
Sänk värmen och häll över chilisåsen. Låt scampin dra i en minut eller två.
Riv upp brödet i passande bitar. Om du önskar det lite sprödare kan du lägga brödbitarna några minuter i ugnen, eller på grillen.
Blanda majonnäs, vitlök, crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Enklare och snabbar än denna festrätt blir det nästan inte. Detta är också genialiskt som kvällsmat eller nattmat. Den tar bara några minuter att laga till, men smaken kommer att sitta i länge.