Tips & Tricks |
Mer från Tips & Tricks |
---|---|
![]() |
|
4 pers.
500g köttfärs
1 ägg
1 gurka
2 dl matyoghurt
3 dl couscous
Blanda färsen smidig med ägget och 2-3-msk vatten. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm chilipeppar och gärna 1 tsk vardera av spiskummin, koriander och kardemumma. Dela färsen i 8 bitar. Forma varje bit till en avlång rulle direkt på små grillspett. Pensla spetten med 1 msk olja och grilla dem runt om ca. 8 min. på utegrill, i grillpanna eller i ugn. Skölj och skär gurkan i ytterst i små tärningar. Blanda gurkan med matyoghurten och smaka av med ½ tsk salt, 1 krm peppar och gärna 1-2 pressade vitlökslyftor och 1 msk bruna senapsfrön. Koka upp 3 dl vatten. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på ca. 5 min.
Servera köttfärsrullarna med raitan och couscous, bröd samt en blandad sallad.
Tips: Vill du ha sennapsfrön i raitan är det godast om de först rostas i en torr het stekpanna i några minuter innan de blandas ner.