Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Pizza, enkelt och gott

Näsfilter för Pollenallergiker

2019-02-26
» Läs mer

Stöldskyddad ryggsäck

2018-10-12
» Läs mer

Brandfilt

2017-12-01
» Läs mer

Pizza, enkelt och gott

2015-02-01

Även om det tar lite tid är det enkelt att baka pizza och smaksätta den med det du önskar

Pizzan kommer ursprungligen ifrån Italien och har tunn botten, men har vidareutvecklats i USA med en tjockare botten och mer fyllning och har därifrån spridit sig till resten av världen.

De flesta pizzakedjor här i landet serverar den amerikanska versionen och det är ofta den som bakas när vi bakar pizza hemma.

I den italienska pizzatraditionen använder man en tunn bröddeg och pizzan gräddas på kort tid (cirka 2 min) i hög temperatur (450 grader), något som ger en spröd skorpa. Traditionellt använde man det man hade i huset till att ha på pizzan, till exempel en tomat, någon oliv och lite ost. Italienarna som flyttade till USA införde rätten där, men gjorde också några ändringar. Pizzabotten blev tjockare och mjukare och de ökade möngden fyllning och antalet ingredienser i fyllningen. I stället för att ha osten under resten av fyllningen blev det vanligt med ett tjockt lager ost över resten. Medan den italienska pizzan bör ätas färsk kan man frysa ned amerikanska pizzor för att senare värma upp dem i igen.

När du bakar pizza hemma eller på resan gör du den oftast med tjock botten och mycket fyllning, t.ex. köttfärs, skinka eller korv som huvudingrediens. Men det finns inga regler för vad man kan ha på en pizza och du behöver faktiskt inte ens göra degen själv.

Perfekt för vagnen eller husbilen.

Pizzadeg

Det är otroligt enkelt att göra sin egen pizzadeg.

Detta behöver du:
3 dl ljummet vatten, 1 pkt jäst, 2 msk olja, 1 tsk salt, ca 7 dl vetemjöl

Så här gör du:
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olja, mjöl och salt. Knåda degen ordentligt och låt den jäsa till dubbel storlek.

Pizza med köttbullar

Denna pizza kan du laga superenkelt, eller så kan du lägga ner lite mer jobb i den och göra pizzadegen och köttbullarna själv.

Detta behöver du:
I glas pizzasås, 1 tsk färdig pizzabotten eller egen deg, 1 pkt köttbullat eller hemgjorda sådana (recept nedan), 4 dl riven ost

Så här gör du:
Kavla ut degen på skärbrädan och fördela tomatsåsen över. Du kan gärna göra små portionspizzor. Då får du 6-8 pizzor av en deg. Strö över den rivna osten och lägg på köttbullarna och fyllning på toppen. Här har vi använt majs, paprika och färsk basilika.

Sätt ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.