Sök på allt som har med husvagnar att göra
Månadens Guldkorn
Skicka in din bild här!
 
StartArtiklarBloggarKöp & säljPrylnyttTips & trickswebb-tvRedaktionenPanelenNyheter
Campingmammans blogg
Campingmamman
Vad är camping för mig? Enkelhet, glädje, frihet och att vara tillsammans. Här kommer jag att dela med mig av mina tankar och upplevelser inom camping. Från det att jag var liten har jag provat på att tälta, husvagn, husbil och stuga. Under några år var jag båtägare men sedan 2002 tillbaka i campingvärlden
Piffning
2016-04-06 11:10:49

Tillhör inte de lyckligt lottade som har ett garage att ställa husvagnen i så nu är jag otroligt frustrerad. 


Varför frustrerad? 


Jo jag vill börja piffa NU smiely


Listan är klar men det är för kallt och fuktigt fortfarande. Blir så otroligt frustrerad smiely


Ja, jag vet att det "bara" är början av april men jag har ju planerat det här hela vintern och hunnit ändra mina planer och färgval flera gånger så nu vill jag komma igång.


Ser så många som delar med sig av sina piffnings tips och det finns lika många åsikter om vilka färger som går att använda som det finns tips. Att gå till den lokala färgaffären är rent livsfarligt för det blev en ren vetenskap vilka metoder och färger som går att använda. Dessutom blev det en totalsumma för piffningen som blev dubbelt så hög som inköpspriset på vagnen... smiely


Ja jag vet att 2500:- inte är en astronomiskt hög summa men det blev en för hög piffnings kostnad för mitt tycke. Så då började jag titta på priser hos Rusta, Jula, Biltema, Ö&B samt Bygg Max. Betydligt bättre priser där men när jag läser om andras erfarenheter av piffning så blev det svårt igen.


Är verkligen färgerna i de "billigare" affärerna så värdelösa? Återigen snurrade jag in i en djungel av åsikter. Det är så svårt att veta vilka råd jag ska lyssna på. Vågar jag chansa på det billigare alternativet eller måste piffningen bli dyrare än inköpspriset på vagnen?


Inte nog med att jag är otålig att få börja piffa så är jag nu totalförvirrad av alla val.


Mitt i alla färgfunderingar så började jag titta på hur andra gjort med sina golv och då blev inte min förvirring mindre smiely 


Ska jag behålla golvet som det är, lägga click-golv, lägga matta eller måla golvet?


Ja, väljer jag att måla golvet hamnar jag i färgdiskussionen igen, väljer jag click-golv så hamnar jag i "gammal vagn med lite ojämnt golv" problemet och väljer jag matta så är det val av rätt matta. 


Tittar mycket på hur de piffar i England då de verkar gjort det här aningen längre än det varit populärt här. 


Där är det bara två val av golv: måla eller skära till heltäckande matta av ryamattor.


Blev väldigt inspirerad av både hur de målar golven och lägger in heltäckande ryamattor. Synd bara att vi inte har riktigt samma färger som de har.


Valde att inte klä om våra dynor förra året även om det här med muddväv låter väldigt bekvämt. Istället valde jag att färga alla dynorna i tvättmaskinen. Blev väldigt bra och är riktigt nöjd men när jag läste på en engelsk sida hur de målar på dynorna i en specialfärg så att det blir som ett mellanting av tyg och skinn blev jag så sugen på att prova det. Letat överallt men den färgen finns inte i Sverige och att ta hem den från UK skulle kosta ca 1500:- så den idén fick jag ge upp. Men det kändes så spännande att få prova smiely


I köksdelen verkar de flesta vara överrens om att fusk-kakel från IKEA eller kontaktpapper är det som gäller. Tycker båda alternativen känns bra men tänker på vad som händer med bänken i köket om jag sätter kontaktpapper där och barnen råkar skära bröd utan skärbräda. Borde inte hända men vet av erfarenhet att det lätt händer en olycka. Ändå känns det som att om jag inte vill ha kvar skivan som den är eller byta mot en annan skiva så är just kontaktpapper det bästa alternativet


 Så var det utsidan. Måla där är ju enda alternativet men nu kommer de riktigt stora diskussionerna igång. 


Går det att måla själv eller måste den lackeras? För mig är lackering utesluten för det finns gränser för vad jag vill kosta på min gamla pärla men jag vill ju inte heller ha en riktigt dåligt målad vagn och se ut som om vi är på festival turné smielysmielysmiely


Inget fel i all ha en festivalvagn men det passar inte riktigt oss älskar husvagnsguiden


Husvagnsguiden_blogg


 


Nja, som du märker är jag ambivalent,  frustrerad och otålig men också väldigt inspirerad och så otroligt sugen på att äntligen få börja piffa!


 


Ha det gott!

Hur mycket teknik...
2016-03-26 08:18:49

...vill vi ha och hur mycket behöver vi?


  


Påsken är här och nu är säsongen igång.


Har följt en del diskussioner och har egna funderingar kring vilken teknik vi har och behöver när vi campar.


 


Mötte ett par som tältade och enligt dem är det inte camping om det inte är strömlöst. 


Min första reaktion var att så skulle jag aldrig vilja campa men sedan gick jag förbi deras tält och såg att de satt utanför tältet i var sin stol med ett litet bord, var sitt glas gott i händerna och en stormlykta på bordet. Det luktade gott från den lilla elden som värmde dem, deras två hundar sov vid deras fötter och de såg ut att ha det helt underbart mysigt. 


Det kändes verkligen som "riktig" camping. Fortsatte min lilla kvällspromenad med ett leende och klev in i vårt förtält. Vi var då säsongare så förtältet var inrett som ett rum och tv:n var igång. Gasolkaminen värmde härligt. 


Satte mig i stolen, hällde upp ett glas gott, tippade stolen lite bakåt och tittade på slutet av ett gammalt avsnitt av Morden i Midsomer. Tänkte på paret i tältet och log igen. Det är camping men det är det också att vara säsongare. 


Husvagnsguiden_Camping


Så olika och bara 5 tomter bort från vårt sätt att campa.


 


Att campa med och utan barn är det som verkligen skiljer vårt sätt att campa. Att campa med mindre barn skiljer sig avsevärt från att campa med 10-åringar. Vi har campat sedan barnen var 6 månader och nu blir de snart 11.


Då var skötbord och blöjbyten det vi tänkte mest på. Nu är det aktiviteter och wi-fi.


 


Vad behöver ni för teknik när ni campar? 


Har ni tv med er? 


Behöver ni wi-fi? 


Har ni dator, Tablet eller iPad med er? 


 


Ok, erkänner ????


Vi har radio, tv, mobiler och plattor med oss. Inte för att vi måste utan mer för att det blivit en del av vardagen på något sätt. 


Vi har restriktioner för hur vi använder det här hemma men det bästa är att när vi campar behöver jag inte tjata om att barnen ska slita sig från tv:n eller plattan. 


Det blir nyheterna och någon sen film på tv:n. 


Snabba stunder med plattan. 


Så härligt att det helt naturligt blir mindre teknik men också skönt att ha tekniken med oss. 


Så tycker i alla fall vi när vi campar.


 


Vad är riktig camping? 


Finns det ett rätt sätt att campa eller får vi campa som vi själva väljer att campa? 


När vi campar möter vi både personer som har åsikter, "pekfingrar" och de som bara hälsar och ler. 


Vad tycker du?


 


Nu är säsongen igång och påsken är här...


Ääääääntligen ????????


Glad Påsk och ta det lugnt på vägarna


 


Ha det gott